Free cookie consent management tool by TermsFeed Lamelgulve og massive trægulve | Beregn priser på trægulve online

Lamelgulve og massive trægulve

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med projektet

Beregn prisen her

To forskellige typer af trægulv:

Med prisberegneren er det muligt at beregne en vejledende pris på enten et lamelgulv eller et massivt trægulv - men hvad er forskellen?

Her er en kort forklaring på forskellen på de to typer.

Massivt trægulv

Ved et massivt trægulv er træstykkerne/plankerne skåret direkte fra træstammen.

Et massivt trægulv lægges som et fast gulv. Det vil sige at gulvet sømmes fast til strøer eller bjælkelag, der lægges i parallelle baner på undergulvet. Det er basen for det lagte trægulv, og fejl, der får strøerne til at forskubbe sig, kan være katastrofalt for gulvet.

Mellemrummet, der opstår i kraft af strøerne, vil man typisk udfylde med varmeisolerende materiale.

Et massivt trægulv vil “arbejde” meget mere end et lamelgulv i kraft af, at plankerne er massive træstykker og ikke sammensat af flere dele. Det er derfor vigtigt, at der sørges for plads til at træet kan udvide sig.

Lamelgulv

Hos et lamelgulv er gulvpladerne sammensat af tre stykker træ. Toplaget er skåret som tynde træplanker af træstammer, og er det egentlige trægulv. De to andre lag kan bestå af fx krydsfiner. Toplaget kan bestå af mange forskellige træsorter, så du kan få lige præcist det look, du efterspørger.

Sammenlimningen af plankerne på denne måde giver et mere formstabilt trægulv, der ikke arbejder/bevæger sig nær så meget som et massivt trægulv.

Lamelgulve klikkes sammen, og der findes mange forskellige sammenkoblingsmetoder og muligheder for forskydninger, når man lægger et lamelgulv. Et lamelgulv kan lægges, så det virker mere ensartet end et massivt trægulv, hvor man tydeligt vil kunne adskille de enkelte planker.

Fordi de enkelte planker klikkes sammen i et lamelgulv, bliver de som en stor plade. Det betyder at et lamelgulv typisk lægges som et svømmende gulv. At et gulv er svømmende betyder i princippet, at det ligger løst på undergulvet og holdes på plads af fodpanlerne. Der placeres typisk et mellemlægningstræppe ved et svømmende gulv, der nedsætter støj og knirk.


Retur til opgavebeskrivelsen

gulvpris.dk