Free cookie consent management tool by TermsFeed Nyt gulv i mahogni | Beregn din pris online på 2 min.

Mahogni

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med projektet

Beregn prisen her

Lækker luksuriøs glød:

Amerikansk Mahogni, Afrikansk Mahogni/Khaya eller Sipo-mahogni?

Betegnelsen mahogni bruges om mange forskellige rødbrune tropiske træsorter.

Der findes faktisk kun fem ægte mahogni-sorter (Swietenia-arterne og Khaya-arterne ) og stammer fra oprindeligt fra de amerikanske verdensdele (tre sorter - Swietenia macrophylla, Swietenia humilis og Swietenia mahagoni) og afrika (2 sorter - K. ivorensis ogK. anthotheca). Det er kun arterne Swietenia og Khaya som kaldes ægte mahogni.

Den fineste art er Cuba Mahogni (S. mahagoni) og er underlagt eksportforbud.

Der er iført restriktioner på fældning af de tre ægte mahogni-typer i Nord- og Sydamerika, hvilket har medført at man i flere asiatiske lande har oprettet plantager med henblik på hugst af de disse ægte mahogni-sorter. Afrikansk mahogni er ikke underlagt samme restriktioner og har derfor en lavere pris og større udbud en amerikansk mahogni.

De relaterede mahogni træsorter sælges med betegnelsen mahogni som tilføjelse til deres navn - fx sipo-mahogni. Sipo er en artsfælle til den afrikanske mahogni og er altså ikke en ægte mahogni! Der kan være problemer ved overfladebehandling af sipo-mahogni - bl.a. i forhold til fyldninger i overfladen.

Mahogni-træ er rødligt og fri for knaster. Træet mørkner over tid og får en blank overflade når det pudses. Det er nemt at bearbejde og holdbart - modstår råd, hvilket fx gør det attraktivt til både. Der er ingen problemer ved overfladebehandlinger af ægte mahognigulve.

Et Mahogni-træ kan blive op til 46 meter høj.

Mahognigulve har en mørk rødbrun farve med naturligt fremhævende årer. Et olieret gulv får en smuk silkemat overflade. Et gulv i mahogni er i sig et et olieholdigt gulv, og brædderne forandrer sig ikke meget i farven med tiden.

FunFact:

Gibsons Les Paul guitarer er bygget af mahogni, da mahogni giver en varm, rund og klangende lyd.

I 1788 importerede man 30.000 tons mahogni til England.


Tilbage

gulvpris.dk