Free cookie consent management tool by TermsFeed Nyt gulv i natursten | Beregn prisen på et nyt gulv på 2 min.

Natursten som gulvbelægning

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med projektet

Beregn prisen her

Hvis man vælger natursten som gulvbelægning (for eksempel granit, marmor el. sandsten), vil man få et meget slidstærkt og solidt gulv.

Styrken veksler dog alt efter, hvilken natursten man vælger, men generelt for alle natursten er, at de er modtagelige overfor snavs og pletter. Dette kan dog imødekommes ved en overfladebehandling der forsegler stenene. Dette kan i nogle tilfælde påvirke stenens naturlige overflade og farve.

Fliser og klinker er velegnet til gulvvarme. Man opnår en god jævn varmefordeling ved indstøbelse af varmerør/varmekabler i gulvet.

Her er en kort gennemgang af fem typiske naturstensfliser

Granit fås som fliser i mange forskellige farver og mønstre. Et granitgulv er nemt at holde rent og bruges derfor ofte i vådrum, entreer, køkkener og bryggers. Granit har en kold overflade, men kan lægges med gulvvarme. Det er særdeles hårdt og slidstærkt og viser kun få tegn på slid.

Da granit er et meget hårdt gulv, er det meget hårdt at stå på i lang tid, og taber du noget på gulvet går det nemt i stykker. Et granitgulv kan også have indflydelse på rumklangen. Et glatpoleret granitgulv bliver meget glat, når det bliver vådt.

Marmor fliser fås i mange størrelser og bruges ofte i vådrum. Det er et koldt gulv, men kan kombineres med gulvvarme. Marmor er populært på grund af dets udseende, farveskala og den skinnende blanke overflade.

Marmor bliver glat, når det bliver vådt, og derfor kan en groft slebet overflade på gulve i for eksempel badeværelser være en fordel. Det er et hårdt og slidstærkt gulv.

Mamorfliser har et elegant og eksklusivt udtryk. Den klassiske hvide marmor har også den fordel, at dens neutrale overflade gør, at det er muligt at benytte materialet til den stil, du måtte ønske.

Sandsten kan anvendes overalt, og den naturlige rå overflade gør den skridsikker og meget anvendelig til vådrum.

Sandsten har et varmt og roligt udtryk. Den få i en række forskellige farver og kan bruges på ude og inde. Overfladen er blødere end for eksempel granit, og du vil efter en årrække kunne opleve at stenene får bløde aftegninger af slitage.

Sandsten er meget modtagelige for snavs og pletter, hvilket gør en overfladebehandling særdeles vigtig. Med et flisegulv i sandsten får du et gulv med en sydlandsk glød og afslappet stemning.

Travertin Travertin er en slags kalksten i hvid/flødefarvet, gule og brune farver.

Travertin er en smuk og rustik natursten, der giver et varmt og elegant men råt look. Der findes ikke to travertinsten som er ens, og dens specielle udseende kan ikke kopieres med andre materialer.

Som sten er travertin ujævn og hullet. Hullerne er en del af charmen og giver et spændende dybdespil i stenen. Fordi sten er en kalksten suger den vand og kan ikke tåle syreholdige rengøringsmidler. Når fliserne har suget vand til sig, vil de fremstå mørkere. I takt med at de tørrer, vil de lysne igen.

Travertin er en tidløs sten af høj kvalitet, der kun bliver pænere med alderen. Dog er travertin en porøs sten, så en imprægnering anbefales for det bedst mulige resultat. En imprægnering beskytter også gulvet for olie og fedtpletter. Med travertin fliser får du et varmt og udtryksfuldt gulv.

Skiferer en bjergart der kløves, hvilket gør skifer til et smukt alternativ til traditionelle fliser og klinker.

Skifer findes i mange forskellige farver og kvaliteter alt afhængig af hvor i verden det brydes.

Som fliser kan man typisk få slebet, savet eller kløvet skifer. Slebet skifer har en helt jævn og lækker overflade, der nærmest virker blød af røre ved. Savet skifer har en jævn overflade, men med en grovere struktur end den slebne. De kløvede skifer fliser få man vidt forskellige overflader alt afhængig af den stentypes fysiske egenskaber

Skifer er en mat flise, der er meget holdbar og velegnet til gulvbelægning.

gulvpris.dk