Free cookie consent management tool by TermsFeed Fordele og ulemper ved trægulv og klinkegulve | Gulvpris.dk

Fordele og ulemper ved gulvtyperne

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med projektet

Beregn prisen her

Kort om gulvtyperne

Her kan du få et hurtigt overblik over fordele og ulemper ved de to gulvtyper, du kan beregne med prisberegneren.

Flisegulve og klinkegulve

Klinker brændes ved en højere temperatur end fliser og får derfor højere modstandsevne for slid. Fliser har altid glaseret overflade, mens klinker kan fås med og uden glasur. Fordelen ved fliser og klinker er at de fås i utallige størrelser, farver og faconer. De mange valgmuligheder gør, at du kan få lavet et stærkt personligt look i dine rum.

Klinker og fliser er slidstærke, egner sig til gulvvarme og er nemme at vedligeholde. Er de glaseret egner de sig godt til vådrum, men kan være glatte, hvis ikke der vælges en skridsikker overflade. Er klinkerne uglaserede, skal de mættes med sæbe/klinkeolie for ikke at suge pletter og snavs til sig.

Hvis man skal have lagt et klinke- eller flisegulv, har man også mulighed for at vælge natursten som gulvbelægning.

Trægulve

Massive trægulve har den fordel, at det kan slibes flere gange og dermed komme til at fremstå som et nyt gulv igen. Et massivt plankegulv skal overfladebehandles. Man behandler typisk med enten med lud, sæbe, voks eller lak/ fernis.

Man skal dog være opmærksom på at lakerede gulve slides der, hvor der er meget trafik. Til gengæld er lakken den mest rengøringsvenlige overfladebehandling. Det er ikke muligt at reparere et lakeret gulv delvist, en mulighed man har med de andre overfladebehandlinger. Her kan man nemt opfriske dele af gulvet.

Ved et massivt trægulv vil plankerne arbejde i forbindelse med træets fugtighed. Det betyder der vil opstå mellemrum mellem plankerne, når træet tørrer.

Lamelgulve har den fordel, at de ikke tørrer ind og efterlader et mellemrum pga. trelagskonstruktionen i lamellerne. Den største ulempe med et lamelgulv i forhold til et massivt trægulv er, at det ikke kan afslibes i samme antal omgange som et massivt plankegulv. Højest 1-2 gange.

Der er specielle forhold, der skal tages stilling til, hvis man ønsker gulvvarme i et trægulv. Et trægulv er i sig selv ikke et koldt gulv som for eksempel et stengulve. Hvis man alligevel vil have gulvvarme under sit trægulv, skal man være opmærksom på, at der er grænser for, hvor høj overfladetemperaturen må blive af hensyn til fugten i gulvet.

gulvpris.dk